Se curata si se spala legumele, apoi se taie in bucati mai mari. Rosiile se decojesc si se taie in sferturi. Pulpele se spala si se taie in doua, apoi se condimenteaza cu concentrat, piper si paprika.
Intr-o tava mai adanca puneti legumele si zarzavaturile, carnea, stropiti cu ulei, dati un praf de sare si adaugati apa cat sa le acopere pana la 3/4. Acoperiti cu folie de aluminiu (staniol) si dati la cuptor la foc mic 1 ora.
Scoateti tava, descoperiti si adaugati usutoiul necuratat si zdrobit un pic cu latul cutitului, vinul (apa cu otet si zahar). Gustati zeama si dregeti eventual gustul, adaugati verdeata taiata mare si dati tava la cuptor, descoperita, inca 30-40 minute. Verificati din cand in cand sa nu scada zeama prea mult.
Cand carnea este foarte moale scoateti tava din cuptor si asezati pe un platou legumele, carnea, decorati cu verdeata, foi de salata, stropiti bine cu ulei de masline si cu sos din tava, apoi pudrati cu putin curry si cimbru.
Cine doreste poate ingrosa la urma sosul care ramane in tava cu 2 lingurite de faina direct pe aragaz amestecand cu un tel in forma de para.
Decorati fiecare portie cu frunza de salata, verdeata, iar sosul care ramane il puneti separat intr-o sosiera.
Pofta buna.
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise