Pulpe de miel cu usturoi prajit

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 6 persoane): 6 pulpe (inferioare) de miel,
  • piper negru macinat,
  • 1-2 linguri ulei,
  • 2 tulpini mijlocii de praz, taiate rondele,
  • 1 crenguta de rozmarin,
  • 1 ceasca vin alb sec,
  • 1 capatana de usturoi.

Mod de preparare

Se incinge cuptorul la 180gr.. Se freaca pulpele cu piper, se incinge uleiul intr-o tigaie de fonta si se prajesc, pe rand, la foc potrivit, pana ce se rumenesc bine. Se lasa sa se scurga pe hartie absorbanta si se pun intr-o cratita.

Se prajeste apoi si prazul (in tigaie), pana ce se inmoaie si se pune si el in cratita, impreuna cu vinul si rozmarinul.

Se taie capatana de usturoi in doua, se ung suprafetele taiate cu ulei si se aseaza cele doua jumatati in cratita, cu partea unsa in sus, dar fara sa le acopere zeama. Se fierbe carnea incet, la foc mic si cu capac, circa o ora, apoi se ia capacul, se mai lasa 15 minute pe foc si la urma se indeparteaza rozmarinul. Friptura de miel se serveste cu legume calite si cu paine unsa cu usturoiul prajit.

Cozonac cu nuca si migdale

Reteta de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Deliciu ciocolatos si usor de preparat

Descopera reteta simpla de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Un deliciu ciocolatos, cu o textura moale in...

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie. Un mezel natural de casa fara afumare, extrem de...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise