Pulpe cu usturoi si ierburi aromatice la cuptor

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 900 gr. pulpe de pui sau bucãti
  • 50 ml. ulei de mãsline
  • 100 ml. vin alb
  • 2 linguri de ierburi aromatice tocate ( cimbrisor, busuioc, menta...)
  • câteva fire de rozmarin
  • 800 gr. cartofi
  • sare si piper
  • sofran indian
  • boia
  • 3-4 cãtei de usturoi

Mod de preparare

1) Într-un castron, amestecã carnea cu uleiul de mãsline, vinul, ierburile si jumãtate din rozmarin.

Condimenteazã si lasã la marinat cca. 1 orã.

2) Taie cartofi în cuburi.

Într-un vas pt. cuptor pune puiul cu marinada.

Cartofi se condimenteazã cu sare, piper si sofran si se dau la cuptor împreunã cu carnea.

Dã la cuptor 20 min; între timp întoarce si stropeste carnea cu sosul format.

A iesit absolut delicios; se topeste în gurã:)

Poftã bunã!

Pasca traditionala

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise