Pulpe cu acordeoane

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 8 pulpe superioare
  • 8 cartofi mai mari
  • usturoi
  • 1 pahar vin alb
  • sare
  • piper
  • boia
  • cimbru
  • ulei

Mod de preparare

Din ulei , vin ,sare, piper, boia si cimbru se face un bait.

Pulpele spalate si curatate se cresteaza si se ung cu acest bait apoi se scufunda in el si se da la rece pentru 3-4 ore.

Cartofii se curata si se cresteaza avand grija sa nu-i taiem pina jos.In despartituri introducem feliute de usturoi.

Intr-o tava punem hartie de copt, asezam pulpele si cartofii dati cu sare si deasupra fiecaruia stropim cu putin ulei.

Cuptorul este incalzit dinainte la 180 grade si dam tava la cuptor pina cand carnea si cartofii sunt bine patrunsi.

Se servesc pulpele cu aceste \"acordeoane\" si cu salata verde.

Pofta mare !

Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustos

Incearca o reteta usoara de cozonac pufos de post in doua culori, cu aluat simplu si cu cacao. Un desert delicios si aromat,...

Chiftelute de soia in sos de rosii – reteta de post, simpla si delicioasa

Incearca o reteta simpla si delicioasa de chiftelute de soia in sos de rosii, perfecta pentru o masa gustoasa de post. Usor...

Cartofi gratinati la cuptor cu smantana si cascaval – reteta simpla si gustoasa

Incearca reteta simpla de cartofi gratinati la cuptor cu smantana si cascaval. O mancare delicioasa si cremoasa, usor de...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise