Pulpa imbracata in verdeata la cuptor

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 pulpa de porc fara os de 800 gr
  • 1 lingura cu varf unt
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • 5 catei usturoi
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita boia de ardei dulce
  • busuioc uscat
  • marar uscat
  • 1 lingura ulei
  • 1 legatura patrunjel verde
  • 1 pahar vin rosu

Mod de preparare

Mai intai spalam bine pulpa.

Punem intr-o oala niste apa la fiert si punem pulpa.

Cand incepe sa fiarba o spumam.

Carnea o lasam sa fiarba 50 de minute, acoperita cu un capac.

Dupa acest timp o scoatem cu o paleta pe o farfurie si o lasam sa se racoreasca putin.

Curatam usturoiul si il pisam.

Intr-un bol frecam putin untul.

Adaugam sare, piper, boia de ardei, busuioc, marar , usturoiul, uleiul si zeama de lamaie.

Amestecam bine pana obtinem o pasta aromatizata.

Patrunjelul il spalam, indepartam cozile si il tocam.

Dupa ce pulpa s-a racorit putin o ungem cu pasta condimentata.

Apoi o tavalim prin patrunjelul verde tocat.

Punem pulpa intr-o punga de cuptor si turnam un pahar de vin, cu grija sa nu stricam invelisul verde, puneti pe un colt (daca nu aveti punga puneti intr-un vas termorezistent sau unul yena si il acoperiti).

Inchidem punga la gura si o punem intr-o tava.

Dam tava in cuptorul incins cam 1 ora.

Scoatem pulpa, rupem putin punga si o mai dam 10 minute la cuptor sa prinda putina crusta.

Cozonac cu nuca si migdale

Reteta de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Deliciu ciocolatos si usor de preparat

Descopera reteta simpla de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Un deliciu ciocolatos, cu o textura moale in...

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie. Un mezel natural de casa fara afumare, extrem de...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise