Pulpa de porc la cuptor cu sos de legume

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • - 500 gr pulpa de porc
  • - 2 linguri ulei de masline
  • - sare, piper, boia
  • - maghiran, coriandru, rozmarin, cimbru
  • - chili (optional-eu nu m-am putut abtine sa nu pun :D)
  • - 1 cartof dulce
  • - 2 morcovi
  • - 1 ardei
  • - 1 rosie decojita
  • - o felie mai groasa de telina
  • - 2 linguri smantana pentru gatit
  • - 1 lingurita marar

Mod de preparare

Mai intai spalam bine carnea, o tamponam cu un servetel de bucatarie, amestecam sarea, piperul, boiaua si chili, apoi condimentam bine pulpa cu acest amestec.

Presaram maghiran, coriandru, rozmarin si cimbru si introducem intr-o punga (speciala pentru cuptor), adaugam si uleiul de masline, amestecam putin, dupa care adaugam legumele curatate si spalate, eventual taiate daca sunt prea mari (eu am taiat doar cartoful dulce in 2 bucati).

Legam bine punga, o intepam din loc in loc cu un ac, o asezam intr-o tava si dam la cuptorul preincalzit circa 90 minute.

Dupa acest timp, scoatem din cuptor, deschidem punga, atentie sa nu va ardeti cu aburii fierbinti, scoatem carnea si o feliem, iar legumele impreuna cu sucul din punga le dam prin blender pana obtinem o pasta fina. Adaugam 2 linguri de smantana pentru gatit si o lingurita rasa de marar.

Servim feliile de pulpa de porc alaturi de sosul de legume si eventual garnitura de cartofi piure sau orez.

Pofta Buna!

Tort Diplomat

Reteta de tort Diplomat. Cum faci acasa cel mai bun tort Diplomat.

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie. Un mezel natural de casa fara afumare, extrem de...

Fursecuri fragede umplute cu gem. Reteta simpla si delicioasa

Incearca reteta noastra de fursecuri fragede umplute cu gem: un desert simplu si delicios, perfect pentru orice ocazie. Afla...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise