1.Pulpa de mistret, tinuta in prealabil in bait cel putin 12 ore,se sterge cu un servet de bucatarie si se impaneaza cu bucati de slanina afumata.
2.Se freaca bine cu un amestec din sare, piper, nucsoara si cimbrisor tocat marunt.
3.Intr-o cratita, in ulei incins, rumenim pulpa pe toate partile, adaugam ceapa tocata marunt si putina apa si lasam sa fiarba, la foc mic, acoperind cratita cu capacul.Daca este nevoie, adaugam din cand in cand apa.
4.Cand carnea este aproape patrunsa ,punem ciupercile spalate si taiate felii, lasam sa dea un clocot, apoi adaugam si vinul.
5.Cand carnea este gata, o scoatem din cratita si o pastram la cald.In sucul de la carne punem faina, amestecam si lasam sa fiarba,amestecand mereu.
6.Legumele le calim in unt , le saram si piperam.
7.Carnea se taie in felii mai groase, se aseaza pe un platou si se acopera cu sosul de ciuperci si vin.Alaturi asezam legumele sotate.Putem servi si crochete de cartofi si , bineinteles , un vin rosu , dupa placul fiecaruia.
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise