Incingeti cuptorul la 220°C.
Taiati - cu foarfeca - intr-un castron patrunjelul, rozmarinul si maghiranul, adaugati 80 g de unt taiat bucatele, 3 catei de usturoi presati si mustarul si amestecati bine, pana ce obtineti o pasta omogena de unt si verdeata.
Sarati si piperati pulpa - dezosata - in interior, umpleti-o cu 3/4 din untul cu verdeata si 2 cepe tocate marunt si coaseti carnea cu ata pentru bucatarie. Puneti-o apoi intr-o tava mai adanca, impreuna cu 3 catei de usturoi, cu coaja cu tot, presarati peste ea bucatele din untul ramas, sarati, piperati si dati pulpa 55 de minute la cuptor, stropind-o din cand in cand cu zeama ei.
Cand este gata, inveliti carnea intr-o folie de aluminiu si lasati-o sa se odihneasca 10 minute in cuptorul stins, cu usa intredeschisa.
Turnati peste sosul din tava 250 ml de apa rece, lasati-l sa scada pe foc (la jumatate), razuind zeama de carne caramelizata. Sarati, piperati, strecurati si pastrati sosul la cald.
Acoperiti partea bombata a pulpei cu pasta de unt si verdeata ramasa, presarati-o cu ultima ceapa taiata marunt si lasati-o in cuptor, sub grill, sa se rumeneasca. Serviti-o impreuna cu sosul si cu o garnitura de dovlecei.
Atentie: In momentul cand o dati la cuptor, carnea trebuie sa fie la temperatura camerei.
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise