Puneti pulpa de miel intr-un vas adanc, ungeti-o pe toate fetele cu ulei si presarati-o cu sare si piper.
Adaugati ceapa taiata in sferturi, morcovul rondele, telina maruntita, usturoiul zdrobit, coaja de portocala, plantele aromate si mirodeniile. Turnati deasupra coniacul si vinul rosu, acoperiti vasul cu un capac si lasati carnea sa se macereze 12 ore la frigider, intorcand-o de 2-3 ori.
Incingeti cuptorul la 220°C.
Scurgeti pulpa de miel, stergeti-o, lasati si legumele sa se scurga si filtrati marinata.
Puneti legumele intr-o tava mare de friptura, asezati peste ele pulpa de miel si dati-o 45 de minute la cuptor (stropind-o din cand in cand cu marinata).
Cand e bine patrunsa, infasurati carnea intr-o folie de aluminiu si lasati-o sa se odihneasca pe un platou in cuptorul stins, cu usa cuptorului intredeschisa.
Amestecati sosul din tava cu marinata ramasa, puneti-l pe foc si lasati-l sa scada bine (doua treimi). Strecurati-l, incorporati untul taiat bucatele si amestecati-le cu telul, adaugand, la sfarsit, si putina zeama de lamaie.
Serviti pulpa de miel imediat, cu sosul alaturi si o garnitura potrivita.
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise