Pulpele de miel, le curăţăm de pieliţe şi tendoane. Le spălăm şi le ştergem cu prosoape de hârtie.
Le asezonăm pe toate părţile cu "Condiment pentru Miel", din pliculeţele de condimente care se găsesc pe piaţă (eu folosesc pe cele de la Fuchs).
Punem pulpele întro tava de copt.
Spălăm şi curăţăm usturoiul verde, curăţăm căţeii de usturoi, tăiem în bucăţele mici slăninuţa. Tarhonul îl trecem un pic prin apă rece, pentru eliminarea oricăror impurităţi şi îl tocăm mărunt.
Cu un vârf de cutit, facem incizii în pulpele de miel şi împănăm cu slăninuţă şi usturoi. Puteţi pune şi fire întregi de usturoi în interiorul pulpelor.
Ungem toată carnea de pe exterior cu pasta de roşii.
Tarhonul tocat, îl presărăm peste pulpe. Turnăm ulei de floarea soarelui peste pulpe, 2-3 căni de apă în tavă şi adăugăm foile de dafin. Acoperim tava cu folie de aluminiu.
În cuptorul încins la 200-220ºC, introducem tava cu pulpele de miel. Lăsăm la cuptor circa 90 de minute.
După care scoatem tava, eliminăm folia metalică şi adăugăm 1 cană de vin alb sec. Mai lăsăm la cuptor încă 30 de minute.
Dar din când în când, scoatem tava şi stropim cu sosul format în tavă, carnea de miel.
Când friptura este suculentă şi bine pătrunsă, o serviţi firbinte, cu orice garnitură doriţi. E delicioasă!
:)
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise