PULPA DE MIEL CU CARTOFI

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 kg.pulpa de miel dezosata,
  • 300g.ceapa,
  • 1 manunchi de patrunjel verde,
  • 1 foaie dafin,
  • 1 lingurita cimbrisor tocat(poate fi si uscat),
  • 10 boabe piper negru,
  • 5dl.vin alb sec,
  • 800-900 g. cartofi,
  • 4 linguri ulei de masline,
  • 20g.unt,
  • 3 ramurele de cimbrisor (proaspat),
  • sare, piper proaspat macinat,
  • folie de aluminiu;

Mod de preparare

1.Carnea dezosata si curatata de grasime se taie in 4 .Cele 4 bucati se freaca cu un amestec de foaie de dafin zdrobita amestecata cu cimbrisorul tocat si se aseaza intr-un vas.Peste se pune ceapa taiata rotocoale,patrunjelul verde tocat, boabele de piper, vinul si se acopera cu folia de aluminiu .Vasul se pune in frigider peste noapte.

2.A doua zi, se scoate carnea, se scurge ;sucul din vas se strecoara,de asemenea si ceapa si se pune pe o farfurie.

3.Cartofii se curata si se taie rotocoale.

4.In ulei incins se frige carnea pe toate partile,se sareaza si pipereaza, apoi se scoate si se pastreaza la cald.In uleiul ramas se caleste ceapa 10 minute, amestecand mereu.

5.1/2 din cantitatea de ceapa si carnea se aseaza intr-un vas de Jena.Peste carne se pun cartofii, unul langa altul,se sareaza, pipereaza si se presara peste ei restul de ceapa.In cuptor preincalzit, frigem preparatul, acoperit, timp de 1,5 ore,la 200*C.Se descopera vasul si se continua coacerea inca 30 minute.

6.Preparatul se decoreaza cu frunzulite de patrunjel verde, cimbrisor verde si se serveste din vasul de Jena, acompaniat de un vin alb sec.

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Descopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise