Se dezoseaza pulpa de curcan .
Ceapa,usturoiul , ardeiul si ciupercile se toaca marunt si se amesteca impreuna cu morcovul razuit.
Taiem fideluta( bastonase) marul.
Peste legumele amestecate punem sosul de soia, piper si sare daca mai este nevoie...
Acest amestec il punem peste pulpa dezosata.Adaugam betigasele de mar si patrunjelul verde.Rulam pulpa si o legam bine cu sfoara, apoi o punem intr-o tava cu o lingura cu untura(unt)si o dam la cuptorul dinainte incalzit la 200 grade.Lasam pulpa 30-40 de minute la cuptor sa se coaca.
Cartofii ii curatam si ii taiem in 4 pe lungime. Ii punem intr-un bol impreuna cu ceapa rosie taiata solzisori, curry, cimbru, ulei de masline si putina sare.Amestecam si apoi ii punem roata dupa pulpa de curcan, la cuptor si rasturnam vinul peste carne si cartofi.
Pulpa o lasam cam doua ore sa se coaca frumos, sa fie rumenita. Daca cartofii sunt gata mai repede, ii scoatem afara si lasam doar pulpa la cuptor.
Cand e gata pulpa, scoatem ata si taiem pulpa felii si o servim alaturi de cartofi si de salata verde sau de ardei copti.
Pofta mare !
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise