Pui umplut la cuptor

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • un pui mare pentru grill
  • 250g ficat de pui
  • 250g pipote si inimi de pui
  • 1 pulpa de pui dezosata
  • 1 lingura de untura de porc
  • 1/2 franzela alba
  • 1 cana lapte
  • 1 ceapa
  • 1 legatura patrunjel verde
  • 2 oua fierte
  • 2 oua crude
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Se spala puiul cu grija sa nu se rupa pielea. Se toaca prin masina de tocat ficatul, pipotele si inimile, pulpa, ceapa, patrunjelul, franzela muiata in lapte si ouale fierte, se framinta amestecul bine cu sare si piper dupa gust cu ouale crude si cu untura, se sareaza si se pipereaza interiorul si exteriorul puiului si se maseaza bine, apoi se umple puiul bine cu mixtura facuta chiar si intre piele si carne si se coase sa nu iasa. Se da la cuptorul incins la 180 grade timp de 1 1/2 ore, stropindu-se continuu cu zeama care iese din pui. La terminare se lasa sa se raceasca si se taie felii in sectiune sa fie si carne si umplutura, se serveste cu piure de cartofi si cu salata verde si cu un vin alb sec taninos.

Pasca traditionala

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise