Pui umplut

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • 1pui dezosat
  • 3 bucati de ficat de pui
  • 250g carne tocata de pui(sau porc
  • dupa preferinta)
  • 10oua crude
  • 5 oua fierte
  • patrunjel tocat
  • ceapa verde
  • sare
  • piper
  • pesmet
  • ulei.

Mod de preparare

Se curata bine puiul. Ficatul de pui (crud) se da prin robot sau masina de tocat dupa care se prajeste foarte putin intr-o tigaie cu ulei incins (doar pana isi schimba culoarea). Carnea toacata se caleste si ea foarte putin in ulei, dupa care se amesteca cele doua compozitii. Ouale fierte se taie rondele sau cubulete (dupa preferinta si se amesteca cu ficatul si carnea calite, apoi se adauga, verdeata tocata, ceapa verde taiata si ea marunt, sare, piper, si ouale crude batute separat albusurile de galbenusuri.

Se amesteca usor sa nu se sparga albusurile si se adauga pesmet astfel incat compozitia sa fie cam ca si cea de chec(nu puneti f mult pesmet pt ca va fi foarte uscata umplutura). Puiul se condimenteaza pe dinauntru cu delicat, se pune umplutura, se coase, se unge cu untura si se pune in tava. Se adauga in tava 1 cana cu apa cu care pe parcursul coacerii se va stropi puiul. Se da la cuptor 1 ora. Daca apa din tava scade se mai poate adauga pe parcurs. La sfarsit se poate stropi puiul cu putin vin.

Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromat

Descopera o reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide, perfecta pentru orice ocazie. Simplu de preparat, aromat si...

Salata sanatoasa cu piept de pui, ou fiert si legume. Reteta rapida si gustoasa

Incearca reteta noastra de salata sanatoasa cu piept de pui, ou fiert, cascaval si legume proaspete. Perfecta pentru o masa...

Supa chinezeasca de creveti cu taitei

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise