Acum este sezonul dovleceilor si sunt foarte gustosi in tot felul de combinatii: friganele, ghiveci, țușpais, pane, in salata de vinete. etc. Acum am facut țușpais cu pui rasol si garnitura de orez.
Spalati puiul si puneti-l la fiert intreg in 3 litri de apa rece cu putina sare, 1 morcov si ceapa si albitura curatate. Lasati-l sa fiarba la foc mic 30 minute. Intre timp curatati si tocati marunt prazul si morcovul ramas, curatati dovleceii si taiati-i bucati mai marisoare.
Puneti la calit in ulei (unt) prazul, morcovul si bucatile de dovlecel, iar dupa 5-6 minute, cand incep sa lase zeama adaugati 3-4 polonicie din zeama in care fierbe puiul. Lasati sa fiarba la foc mic 15-20 minute. Adaugati 2 lingurite de baza pentru mancaruri peste pui si 2 peste dovlecei. Acum este timpul sa va ocupati de rosii, astfel: le curatati de pielita (vezi video) si le tocati nu prea marunt. Adaugati-le in țușpais impreuna cu verdeata tocata.
Dupa ~10 minute, cand mai scade, adaugati faina desfacuta in putina zeama de la pui si condimentati dupa gust, adaugand si usturoiul feliat sau granulat. Amestecati sa nu se prinda, cateva minute si țușpaisul este gata.
Asezati pe farfurii cate o bucata de rasol, presarata cu putina boia, țușpais si cine doreste. o garnitura de orez fiert in zeama de la pui. Din zeama ramasa se face o supa delicioasa. Pofta buna.
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise