Intr-o cratita mai mare (trebuie sa ne incapa carnea de pui) punem 100 g sare, crengutele de rozmarin, piper, o lingurita boia, catelul de usturoi feliat, frunzele de dafin si 0.5 litri de apa. Punem pe foc si lasam sa dea in clocot. Mai punem o cana de apa si lasam sa se raceasca.
Pana se raceste apa cu condimentele curatam carnea, o spalam in apa rece si o lasam la scurs putin.
O punem in marinata si mai adaugam putina apa daca mai trebuie. Carnea trebuie sa fie acoperita. Punem capacul si dam la frigider pentru 10-12 ore.
Dupa 10-12 ore luam carnea de pui din marinata si o punem intr-un alt vas. Turnam peste ea laptele batut si o amestecam bine astfel incat sa fie peste tot cu lapte batut. Mai lasam in vas acoperita inca 4-8 ore.
Intr-un castron punem faina si o amestecam cu pudra de usturoi si boia (se mai pot adauga aici condimentele preferate).
Pe foc punem la incins un vas mai mare cu ulei , trebuie sa avem ulei mult si sa fie incins cand vom pune carnea.
Mai pregatim o tava pe care o putem pune in cuptor si pornim cuptorul la 180 grade.
Luam bucatile de carne le dam prin faina si le prajim pana se rumenesc in ulei incins. scurgem de ulei si asezam in tava.
Dam tava la cuptor pentru 30-40 minute.
Serviti calde cu garniture si salata.
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise