Pui piri piri cu legume la tigaie

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 g piept de pui
  • 1 lingurita cu varf amestec de condimente piri piri
  • 1 lingura ulei de masline
  • zeama de la o jumatate de lamaie
  • 3 morcovi
  • 2 ardei grasi
  • 1 dovlecel
  • 1 ceapa
  • 10 rosii cherry
  • 1 lingurita de susan

Mod de preparare

Piri piri este un amestec de condimente (paprika, oregano, ghimbir, cardamom, usturoi, ceapa, chilli si sare de mare) de care am tot auzit, dar nu am apucat sa-l folosim. Pana azi. A fost dragoste la prima imbucatura :).

Pieptul de pui se taie bucatele potrivite si se amesteca cu mixul de condimente, uleiul de masline si zeama de lamaie. Se lasa la marinat, intr-un vas acoperit, la frigider, pentru cel putin o ora.

Se scoate puiul din frigider si se lasa cam jumatate de ora afara, sa ajunga cat de cat la temperatura mediului. Intre timp se pregatesc legumele. Pentru inceput se taie dovlecelul cubulete, se sareaza si se lasa la scurs intr-o strecuratoare. Morcovul se curata si se taie felii subtiri, ardeiul cuburi, ceapa julienne, iar rosiile cherry jumatati.

Intr-o tigaie antiaderenta, incinsa, se rumeste, intr-o lingura de ulei de masline, pieptul de pui, dupa care se scoate si se pastreaza la cald. In uleiul ramas se calesc usor, adaugand, pe rand, morcovul, ardeiul gras, dovlecelul, ceapa si jumatatile de rosii cherry. La final se adauga si bucatile de pui si susanul si se mai tine pe foc cateva minute. Nu a mai fost nevoie de extra sare, fiind suficienta cea din amestecul de condimente si dovlecel.

Cum spuneam, a fost love at first bite :), si a mers de minune cu putin orez fiert, simplu.

http://bucatarealaindoi.blogspot.ro/

https://www.facebook.com/bucatarealaindoi

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Descopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise