1.Decoupează puiul în cuburi de 1- 2 cm.
2.Taie ceapa şi ghimbirul brunoise( cubuleţe de 2 x 2 x 2 mm).
3. Pune-le într-o pungă de plastic toate.
4. Adaugă puiul cubuleţe. Pune şi restul ingredientelor pentru marinată. Învârte punga să se amestece toate bine.
5. Închide punga, după ce scoţi aerul din ea şi pune-o la frigider cel puţin 30 de minute
6. Scurge printr-o sită marinata, punând conţinutul pungii în strecurătoarea sub care pui un vas.
7. Încălzeşte uleiul în tigaie sau în wok. Prăjeşte puiul 4- 5 minute amestecând.
Adaugă marinata şi pasta de ardei iute. Nu săra, soia şi pasta de ardei au sare.
Lasă pe foc mic cam 8 minute.
8.Amestecă amidonul şi apa şi toarnă peste pui. Amestecă şi mai lasă 2 minute pe foc mic.
Serveşte cu orez sau legume sotate(sau ambele). Legumele congelate pot fi folosite, se soteaza puţin
să-şi păstreze puţin crocantă textura.
NOTA BENE!
Asta e reţeta normală. Dar eu nu aş fi în apele teritoriale dacă nu aş schimba ceva!
Păi, din lipsa de sos soia, am pus sos Worcester şi nu am fost nemulţumită.
Nu-mi place prea mult făina sau amidonul din sosuri, deci nu am mai pus.
Si am încercat cu niste praz si varză alba, călite foarte puţin. Peste astea 2 am pus nişte oţet balsamic.
Am servit cu tăiţei de orez peste care am pus niţică pasta de curry.
Ce s-a mai ales din biata reţetă!
AVATAR (Fig.) Transformare, metamorfoză.
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise