Pui napolitan

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -1 pui
  • -7-8 cepe mici(300 g)
  • -3-4 morcovo(300 g)
  • -7-8 catei de usturoi
  • -cca 200 g,tulpina de telina
  • -4-5 rosii9500-600 g)
  • -sare,piper,dupa gust

Mod de preparare

Cepele(curatate),se taie rondele de cca 0,7cm,grosime;apoi se prajesc putin(in ulei de masline),pe ambele parti.Se adauga usturoiul,tot rondele.

Apoi se pune telina,taiata,rondele(eu am folosit telina din congelator);apoi morcovi,tot rondele.

Cind legumele sint uscate putin,se pune puiul.Puiul se taie in 8 bucati.

Se mesteca totul bine,dar usor;cind puiul e albicios,se presara piper(dupa gust),apoi,apa fierbinte,cit sa cuprinda puiul(in jur de 500-600 ml);sa nu se puna apa f.multa.Se pune sare,dupa gust,apoi se lasa sa fiarba 30-35 minute,acoperit,pe foc mic.

Dupa cca 30 minute,se pun rosiile,decojite,taiate marunt.Cind rosiile sint facute si sosul e scazut(cca15 minute),mincarea e gata.Se serveste fierbinte,cu cartofi piure.

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Descopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise