Pui marocan

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • pipt de pui dezosat 1 kg
  • stafide 250 g
  • portocala 1 buc
  • lamaie 1 buc
  • scortisoara
  • menta
  • ardei iute
  • usturoi

Mod de preparare

Se pune pieptul de pui dezosat si taiat cubulete sa stea 30 de minute la macerat in zeama de la lamaie si portocala, apoi se pune cu putin unt sau ulei intr-o cratita (de teflon de preferinta) sa se perpeleasca putin. Se la sa 2-3 minute dupa care se toarna sucul in care a stat la macerat 30 de minute. Se adauga stafidele, un praf de sare si de lasa la foc mic. Cand este pe jumatate facut se adauga 2 pliculete de scortisoara. Cand este aproape gata se pune putin ardei iute si 2 catei de usturoi. La sfarsit se adauga menta tocata marunt.

Se serveste cald cu garnitura de cartofi natur cu patrunjel verde.

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Descopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise