De va asteptati la o mancare simpla -manastireasca, aflati ca nu e chiar asa! Puiul acesta nu prea e pentru calugari, pare mai degraba "o gateala festiva, pentru oaspeti" .O mancare bogata , gustoasa,cu ingrediente una si una- de sa te lingi pe degete!
Carnea de pui se taie in bucati mai mici ,
se asezoneaza cu sare,piper,cimbru,boia.
si se pune la rumenit in o lingura cu unt.
Cand s-a aramit friptura se stinge cu
100 ml supa fierbinte, se trece intr-o tava
si se da la cuptor la foc mic ,
pentru 10-15min, sa se patrunda.
Afumatura se taie felii subtiri si se pune
intr-o tigaie impreuna cu ceapa tocata
marunt si o lingura de unt.
Ciupercile se taie si ele felioare si se
amesteca cu afumatura si ceapa .
Se lasa sa sfaraie putin si se sting cu vin
si restul de supa- "apare ideea
parfumata a unui sos".
Friptura din cuptor este de acum frageda
asa ca se poate ineca in sos, iar deasupra
se toarna 150 ml smantana.
Se mai lasa tava la cuptor inca 15-20 min
apoi se drege mancarea cu urmatorul sos:
oul batut cu sare,piper,cimbru, patrunjel tocat
si amestecat cu restul de smantana .
De- acum mancarea e gata!
Se serveste fierbinte, alaturi cu mamaliga -tot fierbinte si ea. In cele din urma vei fi de acord ca:
"E greu sa nu te arunci , de nebun, cu mamaliga cu tot, in bunatatea asta sofisticata ca o justificare iezuita , e imposibil sa nu incerci sa inoti in ea ca in apa edenica ,amniotica , a capodoperei divine." - Radu Anton Roman
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise