Pui la gratar cu sos balsamic

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 4 piepti de pui, dezosati si curatati de piele
  • 1 lingura de unt
  • 1 catel de usturoi, zdrobit
  • sare si piper negru
  • 2 linguri de miere limpede
  • 1 lingura de suc de lamaie
  • 1 lingura otet balsamic
  • patrunjel proaspat

Mod de preparare

Se incalzeste gratarul la mediu. Se pun pieptii intre doua folii si se bat pentru a-i subtia. Se ung cu unt si se pun intr-o tigaie intinsa sau o cratita mare.

Se presara puiul cu usturoi, se sareaza si se pipereaza usor, apoi se stropeste cu miere si lamaie.

Se pun puii sub gratar si se lasa sa se friga timp de 5-6 minute pana cand capata o culoare aurie. Se stropesc cu otet balsamic. Se stropesc pe cealalta parte si se stropesc cu lichidul din tigaie. Se servesc pieptii de pui stropiti cu lichidul din tigaie si ornati cu patrunjel.

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise