Pui la cuptor in vin rosu si ierburi aromate!

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente pentru friptura:
  • -1 pui mare de circa 2 kg.,
  • -200 ml.vin rosu ,daca e casat este foarte bine,
  • -1 lingurita curry,
  • -1 lingurita rozamarin,
  • -1 lingurita oregano,
  • -1 lingurita boabe coriandru,
  • - 1 lingurita tarhon maruntit ,
  • -sare dupa gust,
  • -100 ml.ulei.
  • Ingrediente pentru garnitura :
  • -2 kg.ardei rosii,
  • -1 lingura otet de mere,
  • -2 linguri ulei de masline,
  • -sare dupa gust.

Mod de preparare

Mod de preparare pentru friptura :

-Se spala bine puiul si se presoara din belsug cu ierburi aromate si sare,se introduce si in interiorul puiului ierburi aromate si sare.Se pune puiul in tava,il stropim apoi cu vin ,cu ulei ,punem capac peste vas si dam tava la cuptor la foc potrivit.Cand consideram ca puiul este facut luam capacul si lasam sa se rumeneasca un pic.

Mod de preparare pentru garnitura :

- Se coc ardeii, se curata de pielita ,se curata de seminte si cotoare si se spala.Cand sunt scursi de apa adaugam sare dupa gust,ulei de masline si otet de mere si se amesteca usor.Pofta buna!

Pasca traditionala

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise