1)Puiul se taie in bucãti si se cond. cu sare, piper, usturoiul trecut prin presã, pasta pt. pui (se poate face si acasã din:usturoi , ardei iute,ardei, sare si vin, toate zdrobite).Adaugã sofran, pãtrunjel sec,ulei, mãrar si amestecã bine.
La urmã adaugã cantitãti egale de vin alb si bere cât sã acopere carnea.
Se lasã la marinat 12-24 de ore.
2)Cartofii se curãtã si se taie in bucãti, se fierb in apã cu sare pe jumãtate.
3)Carnea se pune in tava pt. cuptor cu tot cu marinatã.
Se dã la copt.
Cam la jumãtatea timpului de coacere se pun cartofii,si se lasã la copt, având grijã sâ se stropeascã carnea cu propriul sos.
Am servit cu o salatã verde.
Poftã bunã!
Mãrarul (Anethum graveolens)este originar din Asia, fiind introdus in Europa din Antichitate.
Utilizat de milioane de anii, a fost folosit de egipteni si greci ca plantã medicinalã.
In ruinele romane, arheologi au descoperit seminte de mãrar...propri gladiatori foloseau aceste seminte in alimentatia lor, pentru ei insemnând vitalitate, credeau cã este un energizant.
Evreii i-si plãteau taxele cu mãrar...
Armenii foloseau mult mãrarul in mâncare.Foarte mult se foloseste in bucãtãria, suedezã, finlandezã, rusã, bulgarã, polonezã si românã...
Cel mai des pt. a gãti somon si cartofii noi.
Folosit in medicinã, in combaterea inflamatiilor oculare, probleme digestive, este un somnifer natural,foarte bogat in sãruri minerale este folosit in dietele fãrã sare.
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise