Presara cu sare bucatile de vanata si pune-le intr-o strecuratoare; lasa-le sa stea 30 de minute ca sa se scurga sucul amar. Clateste sub jet de apa rece si usuca-le cu un prosop de hartie. Incinge cuptorul la 190 de grade. Incinge o tigaie mare cu baza grea si stabila si pune in ea 4 linguri de ulei de masline. Asezoneaza pieptul de pui cu sare si piper pe toate partile (eu am pus si doua pulpe) . Pune carnea in tigaie cu partea pe care a fost pielea in jos si rumeneste-o 4 minute, apoi intoarce-o si prajeste-o si pe partea cealalata. Muta carnea pe un platou. Adauga in tigaie, daca mai este nevoie, ulei de masline si pune ceapa, usturoiul, vanata, rozmarinul si cimbrul. Caleste 7 minute amestecand din cand in cand pana se inmoaie ceapa si devine translucida, iar vanata incepe sa se inmoaie. Condimenteaza cu sare si piper. Adauga dovlecelul, toarna vinul si lasa totul sa fiarba la foc mic pana cand vinul scade la jumatate. Intre timp pune la incins in cuptor o tava unsa cu ulei. Amesteca rosiile cu legumele si pune totul in tava de copt. Asaza deasupra legumelor pieptul de pui rumenit, stropeste cu purtin ulei de masline si lasa la cuptor 20 de minute, in functie de grosimea carnii pana cand este bine patrunsa. Presarati patrunjel. Lasa preparatul sa se odihneasca 5 minute inainte de a servi pe farfurii calde cu paine cu coaja crocanta. Pofta buna!
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise