Pui la cuptor cu sos de miere şi ceapă roşie

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 2 pulpe mari de pui şi 2 aripioare ...dar puteţi folosi orice fel de carne de pui...
  • 4 căţei de usturoi
  • 2 cepe roşii, de apă, tăiate sferturi
  • 2 linguri sănătoase de miere
  • 3 linguri oţet balsamic de bună calitate
  • 2 linguri rozmarin
  • 150 ml concentrat de pui
  • 3 linguri ulei măsline
  • 10 boabe de piper

Mod de preparare

Preîncălziţi cuptorul la semnul 6/200 C.

Într-o tavă aşezaţi carnea de pui, ceapa de apă tăiată sferturi şi usturoiul tăiat feliuţe.

Combinaţi apoi 150 ml concentrat de pui cu mierea, oţelul balsamic, uleiul de măsline şi la sfârşit cele două linguri de rozmarin. Amestecaţi bine şi turnaţi totul în tavă.

Aruncaţi şi cele 10 boabe de piper, acoperiţi cu o folie şi daţi la coptor pentru 10 minute. După 10 minute scoateţi folia şi mai lăsaţi friptura înca 30-35 minute. Aveţi grijă să o mai stropiţi din când în când cu sucul din tavă.

Fenomenal de bun totul, pe cuvânt!

Noi am servit-o alături de un orez basmatic, fiert cu unt şi un praf de sare.

Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromat

Descopera o reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide, perfecta pentru orice ocazie. Simplu de preparat, aromat si...

Salata sanatoasa cu piept de pui, ou fiert si legume. Reteta rapida si gustoasa

Incearca reteta noastra de salata sanatoasa cu piept de pui, ou fiert, cascaval si legume proaspete. Perfecta pentru o masa...

Supa chinezeasca de creveti cu taitei

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise