Este o mancare usor de preparat, sanatoasa, gustoasa, nu trebuie sa fii un mare expert in bucatarie si va veti uimi familia si prietenii cu o mancare spectaculoasa. La timpul de preparare nu este inclus si timpul de asteptare.
Preparati un baitz: intr-un castron mai mare, in care sa incapa puiul intreg, puneti vinul, cimbru, boia, piper, concentratul, verdeata, 8-10 catei de usturoi tocati marunt si uleiul de masline. Amestecati ingredientele si scaldati bine puiul prin baitz pe toate partile, inclusv in interior, apoi lasati-l sa stea cel putin 2 ore la frigider, il mai intoarceti din cand in cand pe toate partile. Este si mai bun daca il lasati de seara pana a doua zi.
Puneti puiul astfel condimentat intr-un vas mai inalt (sticla termorezistenta, cratita, tuci). Adaugati cateii de usturoi necuratati zdrobiti cu latul cutitului, zeama care s-a scurs in castron, cateva frunze de telina cu tot cu tija taiate in bucati, ardeiul taiat in 3-4 bucati. Curatati si taiati telina in cateva bucati mai mari, taiati si merele in 7-8 felii, apoi umpleti interiorul puiului cu bucati de telina si mar, restul le feliati mai subtire si le asezati langa pui.
Distribuiti untul pe pulpe si pe piept si completati cu apa pana la 2/3 din inaltimea vasului. Dati vasul la cuptorul preincalzit la foc mediu 45-50 minute, avand grija sa stropiti puiul cu sosul din tava si sa nu se arda pieptul (eventual il intoarceti si cu pieptul in sos).
Portionati puiul si serviti pe farfurii cate o bucata de carne cu fructe si sos si garnisiti cu bucatile de ardei rosu si usturoi din tava.
Este nemaipomenit de fraged si aromat. Pofta buna.
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise