Puiul intreg spalat bine se asezoneaza cu sare si piper apoi se prajeste pe toate partile in untul amestecat cu uleiul de masline.Il intoarcem pe toate partile ca sa fie uniform prajit.
Se scoate apoi puiul si se pune intr-un vas termorezistent- eu l-am pus in vasul roman- iar restul de unt si ulei se rastoarna peste pui, in vas.Se adauga si celelalte condimente peste pui si la sfarsit laptele.
Se da vasul la cuptorul dinainte incalzit la 190 grade( a 5-a treapta) si se lasa la copt cam o ora jumate , neuitand sa mai stropim din cand in cand cu sosul din vas.
Coaja de lamaie va face sa se prinda laptele, rezultand un sos minunat....
Carnea se serveste cu spanac, legume fierte la aburi sau cu piure de cartofi.
Pofta mare !
Reteta o am dintr-o carte de bucate ale lui Jamie Oliver....savuros !
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise