Pui in aspic

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 pui intreg
  • 1 ardei gras rosu
  • 2 oua
  • 5 foi de gelatina
  • 1 ceapa
  • 1 catel de usturoi
  • 1 praz
  • 1 tulpina de telina
  • patrunjel verde
  • 1 morcov
  • sare

Mod de preparare

Se spala puiul si se elimina pielea.Se taie inbucati mari si se pune la fiert intr-o oala cu 2 litri de apa.Se ia spuma si se adauga legumele,mai putin ardeiul.Se adauga sare si se lasa la fiert cca 40 minute.Intre timp fierbem cele 2 oua,pt ornat ,si ardeiul rosu il taiem felii .Il punem la calit pana se poate desprinde cu usurinta coaja .Ouale le lasam la racit si le taiem in 4.Feliilor de ardei le eliminam coaja si le asezam pe fundul unui castron in care o sa adaugam aspicul.Cand carnea de pui si legumele sunt fierte,separam carnea si legumele de zeama.Punem cele 5 foi de gelatina in apa rece 5 minute.Cand s-au inmuiat le scurgem bine si le adaugam in zeama fierbinte ametecand foarte bine.Eliminam oasele de la carnea de pui si taiem suvite.Adaugam cateva suvite de pui in castronelul in care am asezat frumos feliile de ardei.Adaugam zeama peste acestea si lasam la rece cca 6 ore.Continuam cu restul ingredientelor.Cand s-au gelatinat bine,ornal cu feliile de ou si patrunjel verde.Eu nu am folosit legumele fierte la aceasta mancare,dar daca toriti puteti orna cu felii de morcov.Pofta buna.

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Descopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise