Se curata cartofii si se taie in cuburi de apr. 1 c.c, se condimenteaza dupa gust cu sare, piper macinat, 5 catei de usturoi presat. Cu amestecul obtinut se umple interiorul puiului, se coase cu ata in 4 puncte sub forma de cruce pentru ca amestecul condimentat sa ramana in interiorul puiului.
Separat se inmoaie malul cu apa, putin mai tare decat cel folosit ca mortar, in care se introduce varfuri, muguri din cetina de brad. In acest mal se inveleste puiul pregatit anterior.
Se face focul si pe jarul abundent se aseaza puiul inveluit in mal, se acopera cu cetina de brad cam 3-5 crengi peste care se mai face focul cu lemne uscate apr. 1 ora cu intensitate medie, se mai lasa 30 minute dupa care se scoate se sparge malul ars iar din interior se va scoate puiul inabusit.
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise