Pui dulce-acrisor pe pat de varza de bruxelles

Se amesteca int-un bol sosul de soia, melasa de rodie, mierea.

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
medie
Pui dulce-acrisor pe pat de varza de bruxelles

Ingrediente

  • 1 pui
  • 2 lamai
  • 5 crengute de cimbru
  • 1 lingura sos soia dark
  • 1 lingura melasa de rodie
  • 1 lingura boia afumata
  • 2 linguri miere
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1 cana vin
  • ½ lingurita scortisoara
  • ½ lingurita piper cayenne
  • 500 gr varza de bruxelle
  • 4 morcovi
  • 150 gr bacon

Mod de preparare

Se amesteca int-un bol sosul de soia, melasa de rodie, mierea, uleiul de masline, boiaua afumata, piperul cayenne, coaja rasa de la o lamaie si scortisoara .

Se maseaza bine puiul cu amestecul rezultat.

Intr-o tava non aderenta, se asaza puiul, iar in interiorul lui, se introduce o lamaie si crengute de cimbru, apoi se leaga picioarele.

In bolul in care am amestecat condimentele, in sosul ramas, adaugam o cana de vin.

Se da puiul la cuptor la 160 grade C, pentru 2 ore; la fiecare 30 de minute se mai unge puiul cu amestecul de condiment si vin. La finalul coacerii, puiul va avea o crusta lipicioasa brun aurie.

Se curata morcovii si se taie rondele. Se trag morcovii la tigaie in putin ulei de masline, impreuna cu baconul maruntit, iar cand acestia sunt aproape gata, se adauga varza de bruxelles care a fost blansata inainte. Se condimenteaza cu sare si piper mozaic.

Pofta buna !

Briose cu crema de ciocolata. Reteta simpla si delicioasa de cupcakes cu crema ganache

Briose cu crema de ciocolata. Reteta simpla si delicioasa de cupcakes cu crema ganache. Descopera cum sa prepari rapid aceste...

Supa crema de ciuperci

Intr-o craticioara, punem 3-4 linguri de ulei de masline si calim ceapa taiata marunt.

Ficatei de pui in sos de lapte

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise