Pui cu sos de lamaie si garnitura de orez cu sofran

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • * 1/2 piept pui dezosat
  • * sucul de la 1/2 lamaie
  • * 1/2 pahar vin alb
  • * nuci, alune, seminte dovleac tocate , la alegere
  • * putin ulei
  • * sare, piper
  • * 1 ceasca orez
  • * putin sofran
  • cantitatile sunt pt 2 portii

Mod de preparare

Pieptul de pui se taie fasiute subtiri si se trece prin nuca sau alune sau seminte de dovleac tocate si se prajesc in putin ulei incins pe ambele parti. Se prajesc pana se albesc bucatile de carne . Se scot pe o farfurie si se pune sucul de lamie si vinul in tigaia in care am prajit carnea. se lasa cateva minute si apoi adaugam carnea din nou, lasam pana scade sosul si devine mai consistent. Daca e prea acrisor sosul se mai adauga putina apa si lasam la scazut. Asezonam cu sare si piper dupa gust si lasam deoparte.

Orezul il punem intr.o cratita cu putin ulei incins si il lasam pana se albeste bobul apoi adaugam un varf de cutit de sofran si 4 cesti de apa si alsam la fiert la foc mic. Este gata cand absoarbe tot lichidul. Se serveste langa carnita de pui .

Cozonac cu nuca si migdale

Reteta de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Deliciu ciocolatos si usor de preparat

Descopera reteta simpla de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Un deliciu ciocolatos, cu o textura moale in...

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie. Un mezel natural de casa fara afumare, extrem de...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise