Puiul dezosat se taie bucati de cca 2,5/2,5 cm.Intr-o tigaie(mie-mi place sa folosesc wok pt.mincarea asta) se pune uleiul de masline cu untul;se pune,apoi,puiul;se prajeste;nu trebuie sa-si schimbe culoarea,dar sa fie patruns.Cind sind facute,bucatile de pui se scot din wok(fara grasime).
In aceeasi grasime se pune ceapa,taiata pestisori;dupa ce e calita,se pune usturoiul taiat felii;se caleste si usturoiul putin,apoi se adauga ardeiul,taiat ca pt.tocanita(vezi poza).Cele 3 se lasa pe foc ,sa se inmoaie ardeiul;cca 10 minute(amestecind din cind in cind).Cind ardeiul e moale,dar nu “terci”,se pune puiul;se adauga,apoi faina.Se mesteca bine,dar usor(sa nu se papaleasca puiul.Se pune,apoi, apa fierbinte,incetul cu incetul,ca pt.besamel;se pune cam 500 ml apa(mai mult ,sau mai putin,depinde cit de gros,vrem sa fie sosul).Se potriveste de sare si piper.Se fierbe totul vreo 5 minute,sa se faca faina.Dupa aceea,tot pe foc,se pune smintina.Nu se brinzeste,sosul avind faina.Cind da in clocot se pun macaroanele mici;e nevoie de cca 350-400 g.
Cind da in clocot se ia de pe foc si se serveste imediat.
Eu,aici,nu pun smintina(folosesc ceva asemanator,ceva, intre smintina si iaurt);nu pt.ca nu e buna(smintina),ci pt.ca nu am;citeodata,gasesc si cumpar,dar e scumpa;mi-e mila s-o pun la asa ceva.
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise