Pui cu smantana

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 700 g carne de pui(eu am avut de tara)
  • o ceapa
  • 250 g smanana
  • 2 linguri faina
  • 100-150 ml ulei
  • sare
  • piper
  • o legatura patrunjel

Mod de preparare

Carnea de pui spalata si portionata o punem la fiert in apa cu un praf de sare. Indepartam spuma care se formeaza. Cu 10 minute inainte de preparare , scoatem carnea si o lasam sa se scuga bine. O punem intr-o tigaie cu putin ulei si o prajim pana se rumeneste frumos.

Ceapa se taie marunt si se caleste separat, în ulei.Cand se inmoaie putin adaugam faina si amestecam bine.Lasam un minut doua si adaugam smantana.Amestecam ,lasam sa dea cateva clocote si diluam cu supa in care a fiert puiul . Adaugam bucatile de carne si lasam sa fiarba cu totul cam 10 minute. Daca mai este nevoie, mai adaugm supa pana obtinem consistenta dorita.Condimentam cu sare si piper iar la sfarsit adaugam patrunjel tocat. Pofta buna!

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Descopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise