Pui cu scoici (Frango com Amêijoas)

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Pui  cu scoici (Frango com Amêijoas)

Ingrediente

  • Pt. 4 persoane:
  • 1 pui mare
  • sare, piper
  • chimion optional
  • sofran indian
  • mentã proaspãtã
  • 4 cãtei de usturoi
  • 1 ceapã
  • 2 pahare mari de vin alb
  • 9-10 linguri ulei de mãsline
  • 2 rosii
  • 500 gr. scoici

Mod de preparare

1)Puiul se taie in bucãti, se cond. cu sare, piper, chimion, sofran,menta intreagã,usturoiul si ceapa tocatã, la urmã vinul si se lasã la rece 30 min.

2)Pune la prãjit in uleiul de mãsline, puiul si ingredientele solide dim marinatã,lichidul se pãstreazã.

Adaugã rosiile fãrã pielitã tãiate bucãti, mai lasã 2 min. si adaugã lichidul de marinatã,lasã la foc mic incã 15-20 min.

3)Adaugã scoicile, care au fost spãlate bine,pune capac si lasã pânã se deschid.

Condimenteazã dacã mai este nevoie.

Am servit cu cartofi piure si salatã de ardei copti.

Sper sã vã placã!

Poftã bunã!

Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustos

Incearca o reteta usoara de cozonac pufos de post in doua culori, cu aluat simplu si cu cacao. Un desert delicios si aromat,...

Chiftelute de soia in sos de rosii – reteta de post, simpla si delicioasa

Incearca o reteta simpla si delicioasa de chiftelute de soia in sos de rosii, perfecta pentru o masa gustoasa de post. Usor...

Cartofi gratinati la cuptor cu smantana si cascaval – reteta simpla si gustoasa

Incearca reteta simpla de cartofi gratinati la cuptor cu smantana si cascaval. O mancare delicioasa si cremoasa, usor de...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise