Pui cu piure de vinete

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 pui mai mare,1/2 pahar vin alb,1 ceapa mare,1/2 lamaie,patrunjel,tarhon,hasmatuchi(cate 1/2 lingurita din fiecare),75g unt,sare
  • Piure de vinete:75g unt,4 vinete,1kg cartofi,1 1/2 ceasca de zeama de carne,sare,piper

Mod de preparare

Puiul se taie bucati,se sareaza si se inabusa in 25g unt pana se rumeneste.Se scoate pe o farfurie.Ceapa se adauga in restul de unt si se inabusa pana se inmoaie.Peste ea se adauga vin,verdeturile taiate fin,zeama de lamaie si restul de unt;se da intr-un clocot.Se formeaza un sos ce se pune peste bucatile de pui.Se serveste cu piure de vinete preparat astfel:se inabusa in 1/2 din unt vinetele curatate de coaja si taiate felii,impreuna cu cartofii pregatiti la fel.Se toarna zeama de carne,sare,piper si se fierbe la foc potrivit pana se inmoaie legumele.Amestecul se da prin sita si se pune restul de unt.

Cozonac cu nuca si migdale

Reteta de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Deliciu ciocolatos si usor de preparat

Descopera reteta simpla de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Un deliciu ciocolatos, cu o textura moale in...

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie. Un mezel natural de casa fara afumare, extrem de...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise