pui cu lamiie

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1,5 kg carne depui,
  • 1 lingura de ulei,
  • 200 ml smantana,
  • 250 g faina,
  • o lingurita de margarina,
  • 2 oua,
  • o jumatate de lamaie, sare.

Mod de preparare

Puiul bine curatat, spalat si transat se inabusa in ulei si in putina apa, pana cand carnea se desprinde usor de oase. intre timp, se framanta faina cu margarina, un ou, sare si atata smantana cat sa se obtina o coca elastica.

Se imparte coca in doua parti, una mai mare si una mai mica.

Se intinde coca mai mare cu sucitorul si se tapeteaza cu ea o forma mare de tort, astfel incat sa se acopere si marginile. Carnea inmuiata se dezoseaza, se taie in bucati si se asaza peste foaia din forma.

Se pun deasupra felii subtiri de lamaie si se acopera cu restul de carne.

Sosul ramas de la inabusirea puiului se amesteca cu smantana si se toarna peste carne.

Din coca ramasa se intinde o foaie, cat sa acopere bine forma. Se unge cu oul ramas si se da la cuptor pana se rumeneste si devine crocanta. Se taie felii ca tortul.

Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasa

Descopera reteta de pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Afla cum sa faci un desert delicios si aromat,...

Ciorba de verdeturi - reteta sanatoasa si gustoasa

Ciorba de verdeturi - reteta sanatoasa si gustoasa! Descopera cum sa pregatesti aceasta ciorba plina de vitamine, perfecta...

Cartofi noi la tigaie

Reteta de cartofi noi la tigaie. Cartofi noi la tigaie reteta simpla. Reteta de cartofi fierti si trasi la tigaie. Retete cu...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise