Pui cu gutui

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • O mancarica delicioasa si plina de arome pe care nu o pregatesc decat toamna, atunci cand apar gutuile.
  • - 4 aripioare de pui;
  • - 4 pulpe superioare de pui;
  • - 4 gutui;
  • - 100 ml ulei;
  • - sare;
  • - piper;
  • - 150 g zahar;
  • - 300 ml apa.

Mod de preparare

1. Se spala gutuile si se sterg de apa. Apoi se feliaza.

2. Se pune uleiul intr-o tigaie si se incinge, adaugam feliile de gutui pe rand si le rumenim.

Se scot intr-un vas termorezistent.

3. In uleiul ramas rumenim si bucatele de pui si le asezam peste gutui.

4. Se adauga sare si putin piper.

5. Separat se caramelizeaza zaharul avand grija sa nu il ardem. Oprim focul il lasam putin sa se racoreasa, iar apoi adaugam apa. Se da drumul iar la foc pana se topeste tot zaharul caramelizat.

6. Se adauga peste pui si gutui si se introduce la cuptor pentru 1 ora.

Pofta buna!

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise