Pui cu cafea

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 4 oua
  • 2 lingurite cu zahar brun
  • 2 linguri cu ulei de masline
  • 3 linguri cu sos de soia
  • 1 lamaie
  • 150 ml cafea solubila
  • 3 linguri cu bulion
  • 100 ml apa
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Pune intr-o cratita zaharul,uleiul,sosul de soia,zeama de lamaie si o lingurita cu coaja rasa,cafeaua,bulionul,apa,sare si piper.Da cinci minute la foc mediu,apoi redu intensitatea.

Cand sosul a scazut la jumatate,stinge focul.Intre timp,pregateste pulpele de pui,iar cand sosul este rece,pune-le in el la marinat,cam 30 minute.

Scoate puiul,pune-l intr-o tava si bag-o in cuptorul incins.Toarna doar foarte putin din sos.Peste 20 min,inca putin,iar peste alte 20 min toarna si restul.Lasa la cuptor c-am 1 ora.

Pasca traditionala

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise