Pudding insiropat de ciocolata cu portocala

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru pudding
  • 200 gr faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 4 linguri pudra de cacao
  • 100 gr ciocolata amaruie, tocata marunt
  • 200 gr zahar brun
  • 50 gr unt sau margarina Rama, topit(a)
  • 1 ou
  • 175 ml lapte
  • coaja de la 2 portocale
  • zeama de la ½ portocala
  • Pentru sos
  • 150 gr zahar brun
  • 3 linguri pudra de cacao
  • 12 linguri apa fiarta

Mod de preparare

Incalzeste cuptorul la 180ᵒC.Intr-un bol, amesteca faina cu praful de copt, cacaoa, ciocolata si zaharul.Intr-un alt bol, amesteca untul topit cu oul, laptele, coaja si zeama de portocala.Amesteca cele 2 compozitii impreuna.Imparte compozitia obtinuta in 4 vase termorezistenete (aprox. 250 ml fiecare).

Pentru sos, amesteca zaharul cu cacaoa, apoi imaprte-l pe partea de deasupra a fiecarei portii.Toarna cate 3 linguri de apa fiarta pe fiecare pudding, apoi da pudding-urile la copt 25 minute.

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise