Partea albă a prazului, îl tăiem în bucăți egale, îl golim de miez, în așa fel încât să rămână sub formă de tuburi.
Carnea de porc tocată, se amestecă cu ceapa tocată, se sărează și se piperează, se adaugă un ou și se amestecă totul bine, până se omogenizează. Aceasta-i umplutura prazului.
Cu această carne, se umplu tuburile de praz.
Încingem cuptorul la 180°C. Prazul umplut se așează întro tava de copt stropită cu puțin ulei, se toarnă roșiile tocate împreună cu sosul din cutie, presăram măslinele și adăugăm frunza de dafin.
Se acoperă tava cu o folie de aluminiu și se intrtoduce în cuptor pentru 30 de minute. După acest timp, scoatem folia de aluminiu și încă pentru 10 minute lăsăm mai departe în cuptor.
Se scoate din cuptor, se montează 3 bucăți de praz în farfurie, se adaugă sosul de roșii și măsline. Se ornează cu ceva verde (încă odată repet, nu pot mânca pătrunjel, așa că prefer alte plante aromate - busuioc cum este și în cazul acesta), pentru o prezentare frumoasă!
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise