Praz picant cu ton

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 8 tulpini (nu prea groase) de praz,
  • 1 cutie cu ton in ulei,
  • 1 ou,
  • 1 lingura capere,
  • 4 castraveciori murati,
  • 1 lingurita cu varf mustar iute,
  • 1 lingura otet,
  • 3 linguri ulei,
  • 8 fire patrunjel verde,
  • 4 codite de ceapa verde,
  • sare,
  • piper.

Mod de preparare

# Curatati bine prazul (lasand si jumatate din partea verde) si fierbeti-l pana ce se inmoaie in apa cu sare. Fierbeti oul tare, curatati-l de coaja, taiati-l in patru si tocati-l nu prea marunt, la fel ca si castraveciorii murati si caperele.

# Taiati patrunjelul cu foarfeca si coditele de ceapa verde rondele. Preparati un sos vinegreta din: sare, piper, mustar, otet si ulei. Bateti-l bine cu furculita si adaugati oul, caperele si castraveciorii, patrunjelul, coditele de ceapa verde si tonul scurs. Amestecati bine.

Puneti pe un platou tulpinile de praz taiate bucati mai mari si serviti-le - caldute sau reci - cu sosul picant.

Cozonac cu nuca si migdale

Reteta de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Deliciu ciocolatos si usor de preparat

Descopera reteta simpla de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Un deliciu ciocolatos, cu o textura moale in...

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie. Un mezel natural de casa fara afumare, extrem de...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise