Praz la cuptor

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1kg praz
  • 200 ml lapte
  • 100 g branza telemea de capra
  • 125 g unt
  • 1 lingura rasa faina
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Se curata prazul si se spala, apoi se taie in bucati de 5 - 6 cm lungime. Bucatile se fierb in apa clocotita cu sare. Cand s-au inmuiat se pun intr-o tava de iena tapetata cu unt. Separat se face un sos alb compus din faina calita in 100 g unt si stins cu lapte, se adauga sare si piper dupa gust (atentie la sare caci are si branza sare) si branza rasa. Sosul se toarna peste praz si se da la cuptor (180 g C) pana se rumeneste, circa 30 de minute.

Este foarte bun.

Tort Diplomat

Reteta de tort Diplomat. Cum faci acasa cel mai bun tort Diplomat.

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie. Un mezel natural de casa fara afumare, extrem de...

Fursecuri fragede umplute cu gem. Reteta simpla si delicioasa

Incearca reteta noastra de fursecuri fragede umplute cu gem: un desert simplu si delicios, perfect pentru orice ocazie. Afla...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise