Se curăţă prazul de primele foi, se taie capetele, restul se taie în bucăţi de 4-5 cm lungime. Se pune prazul intr-o tigaie şi se căleşte în două linguri de ulei, apoi se adaugă ceapa tăiată mărunt şi se căleşte pînă se înmoaie şi ea.
Separat se face un sos din 2 linguri de făină, 1 lingură de ulei, care se stinge cu apă caldă într-o crăticioară de 500 ml. La final se adaugă pasta de tomate şi măslinele, care se fierb 5-10 minute în sos.
Ciupercile proaspete se spală, nu se curăţă, se taie bucăţi medii şi se călesc până se înmoaie.
Sosul şi ciupercile se pun apoi peste praz şi se lasa să mai fiarbă împreună maxim 10 minute.
Ies 4-5 porţii. Se poate servi rece sau caldă.
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise