Praz cu măsline şi ciuperci

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • - 1 kg praz cât mai subţire (românesc)
  • - 2 cepe roşii medii
  • - 300 g măsline Kalamata mici
  • - 500 g ciuperci champignon de mărime medie
  • - 3-4 linguri ulei de floarea soarelui
  • - 2 linguri făină
  • - 2-3 linguri de pastă de tomate
  • - sare după gust

Mod de preparare

Se curăţă prazul de primele foi, se taie capetele, restul se taie în bucăţi de 4-5 cm lungime. Se pune prazul intr-o tigaie şi se căleşte în două linguri de ulei, apoi se adaugă ceapa tăiată mărunt şi se căleşte pînă se înmoaie şi ea.

Separat se face un sos din 2 linguri de făină, 1 lingură de ulei, care se stinge cu apă caldă într-o crăticioară de 500 ml. La final se adaugă pasta de tomate şi măslinele, care se fierb 5-10 minute în sos.

Ciupercile proaspete se spală, nu se curăţă, se taie bucăţi medii şi se călesc până se înmoaie.

Sosul şi ciupercile se pun apoi peste praz şi se lasa să mai fiarbă împreună maxim 10 minute.

Ies 4-5 porţii. Se poate servi rece sau caldă.

Tort Diplomat

Reteta de tort Diplomat. Cum faci acasa cel mai bun tort Diplomat.

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie. Un mezel natural de casa fara afumare, extrem de...

Fursecuri fragede umplute cu gem. Reteta simpla si delicioasa

Incearca reteta noastra de fursecuri fragede umplute cu gem: un desert simplu si delicios, perfect pentru orice ocazie. Afla...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise