Prajiturica Puica

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Cantităţi
  • 200 g de margarină
  • 500 g faina de patiserie
  • 2 galbenusuri
  • 20 g zahăr pudră
  • 1 linguriţă rasa de bicarbonat de amoniu
  • 1 praf de sare
  • vanilie, coajă de lămâie
  • 1 lingură de iaurt sau smântână

Mod de preparare

Se freaca margarina cu făina, se adaugă gălbenuşurile în aluat, şi o lingură de iaurt sau smântână.

Albuşurile se bat spumă.

Amoniacul, si praful de sare se pun în făină.

Se imparte aluatul în doua părţi inegale.1 treime o parte, 2 treimi altă parte.

2 treimi de aluat, se întind în tava unsă cu unt, se întinde peste foaie un strat de gem de prune sau caise, iar 1 treime din aluat, se trece prin făina, şi se rade deasupra stratului de gem.

Se coace la foc potrivit.

Cand s-a racit se pudreaza deasupra.

Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromat

Descopera o reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide, perfecta pentru orice ocazie. Simplu de preparat, aromat si...

Salata sanatoasa cu piept de pui, ou fiert si legume. Reteta rapida si gustoasa

Incearca reteta noastra de salata sanatoasa cu piept de pui, ou fiert, cascaval si legume proaspete. Perfecta pentru o masa...

Supa chinezeasca de creveti cu taitei

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise