1. Se cerne faina intr-un bol. Se taie untul in bucati mici si se incorporeaza in faina cu varful degetelor pana cand coca arata ca firmiturile de paine.
2. Se amesteca cu zaharul pudra. Se adauga galbenusurile si se amesteca pana cand se formeaza o coca. Se ruleaza intr-o bila, se impacheteaza in folie si se lasa la racit in frigider timp de 30 de minute.
3. Se preincalzeste cuptorul la marcajul de gaz 5 / 190 grade Celsius. Se scoate aluatul din frigider si se imparte in sase bucati. Se presara faina pe suprafata de lucru si se ruleaza fiecare portiune de aluat intr-un cerc de marimea pumnului.
4. Se taie fiecare careu de ciocolata in jumatate. Se asaza jumatate in mijlocul fiecarui cerc. Se ruleaza aluatul usor intre palme pana cand ciocolata se acopera. Se formeaza cercuri plate si uniforme, apoi se adauga forma de "luna", apasand varful lingurii in partea de sus a prajiturii.
5. Se asaza formele pe o tava de copt unsa si tapetata cu faina si se coc timp de 20 de minute. Se scot din cuptor si se lasa la racit.
Pofta buna!
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise