Prajiturele pufoase

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 oua
  • 4 linguri pline lapte
  • 2 cani de faina 00 (cana de ceai 250 ml)
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 1 cana zahar
  • 1 cana de ulei de floarea-soarelui
  • 1 plic praf de copt
  • sare. Pentru umplutura: bobite de ciocolata
  • fructe din dulceata sau mere taiate cubulete mici sau alte fructe.

Mod de preparare

Zbateti impreuna ouale cu zaharul dupa care adaugati vanilia si uleiul amestecand in continuu. Adaugati laptele, faina cate putin si la sfarsit praful de copt (puteti sa il stingeti cu suc de lamaie sau putin otet). Compozitia are o consistenta moale. Turnati compozitia cu o lingura in forme, umpleti pe jumatate. Puneti deasupra ceea ce vreti ciocolata, marmelada etc. Intoduceti tava cu formele in cuptorul deja cald la 180 grade si coaceti pentru 10 minute. Cand s-au umflat si s-au aurit deasupra scoateti tava din cuptor.

Cozonac cu nuca si migdale

Reteta de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Deliciu ciocolatos si usor de preparat

Descopera reteta simpla de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Un deliciu ciocolatos, cu o textura moale in...

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie. Un mezel natural de casa fara afumare, extrem de...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise