Prajiturele pentru copii

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • •5 albusuri
  • •1 lingurita praf de copt
  • •Sucul de la ½ lamaie
  • •1 lingurita esenta de vanilie
  • •1 lingurita esenta de fistic
  • •120 gr zahar pudra
  • •60 gr faina, cernuta
  • •12 lingurite gem
  • •pasta de zahar/fondant, pentru decor

Mod de preparare

1.Se incalzeste cuptorul la 180°C.Se tapeteaza o tava de 12 briose cu cupe de hartie pentru copt.

2.Se bat albusurile spuma.Se adauga praful de copt, sucul de lamaie, esentele si se bat pana se intaresc.

3.Se adauga zaharul, cate o lingura, batand continuu ; compozitia trebuie sa fie lucioasa si ferma.Se adauga faina, cate o lingura, amestecand usor.

4.Se imparte amestecul in tava de briose.Se face o gaura mica in centrul fiecarei prajiturici, apoi se pune cate 1 lingurita de gem.Se dau prajiturelele la copt 15-20 minute, pana cand suprafata prajitureleleor devine aurie si uscata la atingere.Se lasa sa se raceasca 15 minute in tava, apoi se scot.

5.Se decoreaza fiecare prajiturica, dupa fantezie, cu pasta de zahar sau fondant.

Cozonac cu nuca si migdale

Reteta de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Deliciu ciocolatos si usor de preparat

Descopera reteta simpla de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Un deliciu ciocolatos, cu o textura moale in...

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie. Un mezel natural de casa fara afumare, extrem de...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise