Blatul se pregateste astfel:
Cele 100 g zahar se amesteca cu 120 ml frisca lichida pina se topeste zaharul,apoi se incorporeaza faina
si se amesteca pina se omogenizeaza. Se adauga spuma obtinuta din cele 3 albusuri batute cu 30 g zahar si se incorporeaza si se amesteca usor.
Pe o tava se aseaza hartie de copt si se toarna cu lingurita mingiute, din compozitia de blat si se coc la 180 grade.
Crema ciocolata
200 g frisca si 200 g ciocolata se amesteca si se pun pe foc sa se incalzeasca pina ajung aproape de temperatura de fierbere.
Dupa ce s-a racit, se introduce la frigider cca jumatate de ora – o ora pentru a se intari,dupa care se amesteca foarte bine cu mixerul pana isi mareste volumul si capata o culoare deschisa si se adauga esenta de rom dupa gust.
Mingiutele din compozitia de blat se intorc si cu spritul , se toarna un turnulet - crema inalta cam de 4-5 cm.(se taie cu cutitul sa se desprinda) si deasupra se aseaza o noua mingiuta (Ex.mingiuta jos,compozitie-turnulet,mingiuta.)
Se lasa la frigider sa se intareasca bine,apoi se introduc in glazura obtinuta din 200 g ciocolata topita si amestecata cu putin ulei pentru luciu.
Pofta buna!
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise