Se-ncinge cuptorul la 180gr. si se tapeteaza cu hartie 24 de forme mici de pateuri (ori de tarta). Se amesteca cu mixerul untul cu zaharul pana ce devine spumos, se adauga, pe rand, ouale, esenta de vanilie si zeama de lamaie si se amesteca in continuare.
Se incorporeaza - cu o lingura de metal - faina si laptele si se amesteca pana ce compozitia devine omogena. Se pune in fiecare forma cate-o lingura rasa de aluat, se dau la cuptor, se coc 10-15 minute, si cand s-au rumenit frumos, se lasa sa se raceasca, circa 5 minute, in forme, dupa care se rastoarna pe un grilaj si se lasa sa se raceasca complet.
Se repeta operatia pana ce se coace tot aluatul. Dupa ce s-au racit bine prajiturelele, li se taie capacelul si se scobesc (circa 2 cm), ca sa poata fi umplute.
Se pune in fiecare prajitura cate 1/2 lingurita cu gem, peste gem se intinde un strat de frisca, se aseaza la loc capacelele si se pudreaza cu zahar.
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise